Driemaal is scheepsrecht

Het is een tijd stil geweest rondom ENIGMA. Té stil, daar zijn we ons maar al te goed bewust van. De reden daarvoor is inmiddels bij iedereen welbekend: het coronavirus heeft de opnames voor het tweede seizoen onmogelijk gemaakt. Twee keer zelfs: 2020 én 2021. Schijnbaar komt het ongeluk voor ENIGMA óók in duo’s. Maar we geven niet op! 

We zijn inmiddels zo’n 18 maanden verder sinds de laatste aflevering van het eerste seizoen online verscheen. Ondanks dat er sindsdien geen afleveringen meer online zijn verschenen, hebben we natuurlijk niet stilgezeten. Sterker nog: de opdrachten én kandidaten voor 2020 én 2021 waren al geregeld. Tevergeefs dus. 

De ambitie om van het tweede seizoen iets fantastisch te maken, is dan ook groter dan ooit. Terug naar de tekentafel om de puntjes op de i nóg toffer te maken: opdrachten waarin strategie en samenwerking waar mogelijk nóg belangrijker zullen zijn, plottwists die de kandidaten (én kijkers!) eens goed wakker schudden en… De rest laten we natuurlijk nog even in het midden. 

Dat we ons nu voor de derde keer vol goede moed op de ontwikkeling van het tweede seizoen van ENIGMA storten, betekent ook dat we op sommige punten weer wat stappen terug moeten doen. De kandidaten die geselecteerd waren, mogen allemaal weer mee. Echter, niet iedereen zal in de gelegenheid zijn erbij te zijn, dus het is tijd om vervangende kandidaten te vinden. 

Hetzelfde geldt voor de locaties: we kunnen niet bij iedere locatie meer terecht die we oorspronkelijk voor ogen hadden. Is dat erg? Nee, zeker niet! Wie weet dat we er voor een toekomstig seizoen alsnog kunnen filmen. Wat we wél weten: de nieuwe locatie(s) wordt minstens zo leuk en divers! 

Kortom, het tweede seizoen zal nog even op zich laten wachten. De komende tijd nemen we jou en de andere volgers mee in het proces van ontwikkeling. Zien we je wanneer het tweede seizoen online verschijnt? 

© &VERDER Media / ENIGMA 2013-2021