Hintbieb en Zandlopermunten: hoe zit het precies? [INCLUSIEF HINTS]

In het tweede seizoen van ENIGMA maken we kennis met de Hintbieb. Deze aparte kamer vervult een belangrijke rol in het avontuur van de kandidaten. Het grote zoek- en speurwerk naar de geheime duopartner begint namelijk hier! Tenminste, als een kandidaat Zandlopermunten heeft. Hoe dit precies zit, lees je in dit artikel.

Al in de eerste opdracht kwamen de kandidaten voor een belangrijke keuze te staan: kies je voor geld, inzage in de vragenlijst van een kandidaat of voor Zandlopermunten? Vraagtekens alom, want wat zijn Zandlopermunten nou weer? Lang in onwetendheid hoeven de kandidaten echter niet te blijven, want het verlossende antwoord komt wanneer David hen vertelt dat de Zandlopermunten toegang geven tot de Hintbieb. Twee minuten per munt om precies te zijn. Een belangrijk bezit dus, waar je er maar beter veel van hebt! 

Hintbieb
Tijdens het eerste bliksembezoek aan de Hintbieb krijgen de kandidaten allemaal hun hint. Dit is het startsein voor wat misschien wel een lange zoektocht zou gaan worden. De hint is voor iedereen op eenzelfde manier opgebouwd, bijvoorbeeld: PALE-RAES 20-21 of MAND-NAPE 248-249, uiteraard corresponderend met de twintig encyclopedieën die prominent opgesteld zijn in de Hintbieb. 

Vanaf dit moment zullen de kandidaten enkel nog in de Hintbieb aan de slag gaan wanneer ze in het bezit zijn van de Zandlopermunten. 

Geheime kistje
Er staat bovendien een hoop in de Hintbieb wat gegarandeerd stof doet opwaaien. Een skelet, een kerstboompje, blokken met letters… Maar wat er zéker toe doet is het geheime kistje dat op tafel staat. Dit kistje is echter voorzien van een cijfercode. Hoe dit kistje opengaat, is vooralsnog echter één groot raadsel. Jammer, want misschien dat de inhoud wel cruciaal is in de zoektocht naar de geheime duopartner…

Hints van de kandidaten
Ben je benieuwd naar wát de hints nou precies zijn? Via onderstaande links vind je de pagina’s die corresponderen met de hints die de kandidaten kregen.

Sjuul | Renz | Robert | Emma | Mark | Debbie | Niels | Casper | Suresh | Miëtte | Maura | Nick

Benieuwd hoe het de kandidaten vergaat in hun zoektocht naar de geheime duopartner? Kijk dan aankomende zaterdag naar aflevering 2 van ENIGMA seizoen 2! 

© &VERDER Media / ENIGMA 2013-2021