ENIGMA: Het spel

ENIGMA is een reality spelprogramma waarin de kandidaten tot het psychologische uiterste gedreven worden in de zoektocht naar hun duopartner. Uiteenlopende opdrachten stellen je als kandidaat op de proef op het gebied van kennis, behendigheid en snelheid, waarmee je niet alleen geld en troeven, maar óók hints in de richting van je duo kunt verdienen. En dat is niet geheel onbelangrijk. Want hoe eerder je achter de identiteit van je partner komt, hoe zekerder je bent van je positie in het spel.

Balans & Eliminatie

Iedere aflevering wordt ‘de Balans opgemaakt’. Hierin spreid je als kandidaat al het verdiende geld van die aflevering over die kandidaten waarvan je denkt dat ze je partner kunnen zijn. Zeker van je zaak zijn is daarbij cruciaal, want het duo dat gezamenlijk het minste geld in hun kluizen heeft na het opmaken van de Balans, wordt onverbiddelijk geëlimineerd.

Troeven

Gedurende het spel zijn er troeven te verdienen tijdens de opdrachten. Deze versterken de positie van een kandidaat ten nadele van een ander. Krachtige wapens dus, die het verschil kunnen maken tussen eliminatie en het voortzetten van het avontuur. In het eerste seizoen onderscheiden we twee troeven:

 

© &VERDER Media / ENIGMA 2013-2023