Kandidaten S2

Wil je de hints ontdekken die iedere kandidaat gekregen heeft? Check dan: 

Sjuul | Renz | Robert | Emma | Mark | Debbie | Niels | Casper | Suresh | Miëtte | Maura | Nick

Nick Brammer
Nick is ten tijde van de opnames 29 jaar oud en woont in Heerhugowaard. Deze goedlachse kandidaat verkiest de leugen boven de waarheid. In ENIGMA tenminste, want iedereen die hem een beetje kent zal beamen dat Nick een goudeerlijke man is. Dat moet ook wel, want in het dagelijks leven werkt hij naast een baan bij Bever ook als maatschappelijk hulpverlener. Gaat het tegen zijn natuur in liegen hem de das om doen of leidt het tot de winst?
Emma van der Velden
Emma is het beste te omschrijven als een strategische spring-in-'t-veld. Deze 22-jarige Oosterhoutse barista die graag voor anderen kookt is trots op haar onafhankelijkheid, maar hoe ver schop je het daarmee in een spel waarbij je je medekandidaten minstens zo hard nodig hebt om te overleven? Voorspelt haar favoriete woord 'bitterzoet' hoe ze het er vanaf brengt in ENIGMA?
Niels Reinhardt
Niels is een echte sfeermaker. Vrienden omschrijven hem dan ook als een echt 'dansbeest'. Deze 25-jarige Nijmegenaar hoopt dat zijn duopartner in het geniep met hem samen wil werken om alle concurrentie eigenhandig het spel uit te wippen. Maar nóg liever wil hij het vertrouwen van de groep winnen en ondertussen lekker zijn eigen plan trekken. Een tactiek die hem tot de eindstreep brengt? We zullen het zien...
Sjuul Rötjes
Spelletjes en pretparken, daarmee vat je Sjuul (22 jaar) eigenlijk al aardig goed samen. Naast zijn studie Electrical Engineering is deze Venraynaar namelijk zeer regelmatig in pretparken te vinden. Ook draait Sjuul voor zijn werk aan de knoppen van een escaperoom en organiseert hij groepsactiviteiten. Weet hij als kandidaat van ENIGMA ook de controle te houden over het spel?
Debbie Birk
Dat ook onze oosterburen inmiddels van ENIGMA hebben gehoord, bewijst Debbie. Deze 25-jarige uit het Duitse München heeft weliswaar ook een tijdje in Delft gewoond als studente Civiele Techniek. Debbie weet maar al te goed hoe ze de blokfluit bespeelt, maar is ze ook van plan haar medekandidaten te bespelen? Of gaat haar afwachtende karakter haar uiteindelijk parten spelen?
Renz van Kalmthout
Rens is 24 jaar en maakt de eerste vier letters van zijn achternaam meer dan waar. Maar niets is wat het lijkt, want stille wateren hebben diepe gronden. Deze Kruislander weet door zijn liefde voor spelprogramma's maar al te goed hoe hij het gaat aanpakken. Hij laat zich dan ook liever door verstand dan door intuïtie leiden, maar verkiest geld toch altijd boven kennis. Schopt Renz het met deze strategie tot de finale?
Robert Duursma
Robert (34 jaar) woont in Termunterzijl en reist het liefst van hot naar her om deel te nemen aan spellen als ENIGMA en Wie Is De Mol. Momenteel werkt hij bij een supermarktketen, maar ook animatiewerk heeft hij vaak gedaan. Robert omschrijft zichzelf als een typische allemansvriend en wil in het spel dan ook dicht bij zichzelf blijven. Brengt zijn eerlijke karakter hem tot de finale?
Maura Pont
Als 20-jarige is Maura de benjamin van de groep dit seizoen. Toch weet deze natuurkundelerares in de dop haar mannetje te staan. Misschien komt dat doordat ze naar eigen zeggen regelmatig haar kaarten tegen de borst houdt, maar zich ondertussen als een open boek presenteert? Eén ding is zeker: Maura is vanuit Hengelo naar Breda afgereisd om de winst mee terug naar huis te nemen.
Casper Keijsers
"Ei, ei en nog un ei". Met deze tekst wist Casper dé carnavalshit van Horst te scoren. Dat hij van een feestje houdt, is dan ook geen verrassing. Maar deze 24-jarige is bovendien gek op sport, reizen én spelletjes. Weet hij zijn hints te ontrafelen en is het bereiken van de finale een schot voor open doel? Of wordt hij genadeloos door de benen gespeeld en blaast hij roemloos de aftocht? Brengen strategische én fysieke opdrachten hem bij zijn doel of wordt het een enkele reis terug naar Horst?
Miëtte Linssen
Miëtte is 23 jaar oud en is onlangs afgestudeerd voor Vaktherapie in de richting van spraak en drama in haar woonplaats Leiden. Of haar gevoel voor drama ook terug te zien zal zijn in haar speelstijl? Wie weet. Of wat dacht je van het boek dat ze in haar jeugd schreef: Wolfwees. Wat zegt dát over haar strategie? Is ze uiteindelijk het volgzame schaap in de kudde, of schuilt er stiekem toch een wolf in schaapskleren in haar? Eén ding is zeker: ze bijt zich vast in dit avontuur om zo de winst te pakken.
Suresh van Kammen
Bounjour, mes amis! Deze docent Frans kan altijd genieten van apotheoses van een programma. Maakt Suresh ook de ontknoping van ENIGMA mee en speelt hij daarmee de hoofdrol in de apotheose van dit seizoen? Deze 25-jarige kleedt zich dan wel altijd stijlvol, maar of zijn speelstijl dat ook is valt nog te betwisten. Hij heeft zich namelijk voorgenomen het niet zo nauw te nemen met de waarheid. Weet Suresh zich met zijn 1,60 meter groot te houden tussen de andere kandidaten en de weg naar de finale goud te plaveien?
Mark Keller
Mark is met zijn 53 jaar de oudste kandidaat van het seizoen. Zijn baard mag dan misschien wel grijs zijn, maar hij doet beslist niet onder voor de andere kandidaten. Deze Hagenaar houdt zich in het dagelijks leven bezig met hypotheken, maar staat zijn voorgenomen tactiek ook als een huis? En weet hij bespaard te blijven van het onrecht waar hij zo slecht tegen kan? Misschien dat deze spelletjesfanaat het dan wel eens ver kan gaan schoppen in ENIGMA!
© &VERDER Media / ENIGMA 2013-2023